en spontan cykeltur

Nu är jag hemma och klockan börjar ticka mot sängdags. I och för sig ligger jag redan i sängen, fast med datorn då.

Det var mysigt på dagiset med sång av de små, grillad korv mm. Efter att det var klart cyklade jag med mamma & janne hem dit och bytte om. Sedan blev det en ganska lång mtb-runda. Fast det blev mest landsväg, det finns inte så mycket skog där vi körde (vare, g:a köpstad, läjet och apelviken) men det var superhärligt ändå! Vädret var så fint & det rullade på bra. Snabbt gick det också, vi körde lite drygt 2,2 mil på en timme och tjugo minuter.

Känner verkligen att jag vill ta tag i cyklingen igen! Jag höll igång ganska bra förra sommaren med nu i vår har jag legat på latsidan. Men ändring, nu! Det blir en längre cykeltur med janne & mamma imorgon kväll. 3 mil siktar vi på då.

Godnatt på er! inte för att jag kommer att kunna somna, man får sån energi av cyklingen..

hello monday

Att det är måndag brukar oftast kännas tungt och tråkigt men idag känns det mycket bättre än vanligt. Det finns flera anledningar och den största stavas TVÅ VECKOR OCH EN DAG TILL SOMMARLOVET. De andra har lite anknytning till den och är två veckor och fyra dagar till PARIS, fint väder, bara ett prov kvar på terminen mm. WOOOONDERFUL!

Just nu ligger jag på gräsmattan och njuter av de 22 grader det är ute. Innan har jag pluggat lite engelska och tagit longboarden på en tur till mamma för att hämta springskor. Det är nämligen friluftsdag på friidrottsvallen imorgon. Det ska faktiskt bli jätteroligt! Det är spått 22 grader och sol och så kommer det vara sjuor från påskberget och almers där. Så det blir lite tävling mellan skolorna.


camen blir lite galen i solen, haha.

Nu ska jag fortsätta att njuta i solen & sen blir det iväg på "dagisavslutning" på idas dagis. Det är helt sjukt att hon ska börja skolan till hösten, det känns som att hon föddes för bara något år sen!

Puss

beställt


För lite av poängen som jag får när jag säljer aftonbladet tänkte jag unna mig ett par nya hörlurar! De som jag fick med min iPod har den där gummilisten ramlat av på den ena & den andra har ett litet hack som är grönt & det liknar typ mögel... Kan kanske bero på att jag tappade den i yoghurt för ett tag sen, haha.

Så ett par nya är behövda. Det blev ett par Skullcandy Ink'd Silver. Sånna sitter i så bra plus att de är neutrala & grymt snygga!

De kostade 350 poäng (jag hade 1069 poäng innan) så det kändes inte alls farligt. Jag är inte säker men jag tror att 100 poäng är värda ungefär 75 :-. Det enda jag vet är att jag tjänar mellan 0,5 och 1 poäng för varje tidning jag säljer (beror på hur många jag sälje4r den gången.

Jag har redan beställt en hårfön (i februari tror jag) som kostade 800 poäng. Det betyder alltså att jag sen juni förra året sålt drygt 2000 tidningar, haha. Ganska sjukt.

some pedicure, please?



mina fina presenter

Jag fick superfina saker igår av tjejerna! Det märks verkligen att de känner mig väl för jag fick saker som jag ville ha jättemycket utan att jag sagt det till dem, haha♥



Linne i en underbar färg & ett jättefint kort av jennifer. Hon är verkligen otroligt duktig på att rita! Jämför med headerbilden så ser ni hur likt det är.


Presentkort på Makeup-rådgivning, coffee card laddat med 100 :- på espresso house och test på body butter från Camilla, Malin och Emma. Gud vad kul det ska bli att gå på rådgivningen & coffeecardet kommer att bli väl använt, you know me.


Presentförpackning med tvål, body scrub, body butter och skrubboll av Linnéa och Julia. Luktar underbart gott (sweet lemon) och man blir mjuk, I love!


underbar lördagskväll!

Som sagt firade jag min födelsedag några månader för sent igår. Det var fint väder & efter nästan en hel dags förberedelser (städa, handla, laga mat, duka mm) blev kvällen perfekt!



först blev det lite presentöppning & sen supergoda grillade hamburgare.

sen lite marrängtårta!

vid nio blev det lite kyligare så vi gick in. Satt & pratade, lyssnade på musik och så.  Vid halv elva gick vi ut. Vi var lite galna, typ dansade i mitten av rondellen och var på söderhöjds lekplats... hahah. Men mycket roligt hade vi iaf,

Tack för en underbar kväll!♥

minipaus

hello.

Är hos pappa & har varit här hela eftermiddagen. Datorn är kvar hos mamma & jag saka dit imogon vid lunch igen. För imorgon kväll kommer tjejerna på middag för att fira min 14-årsdag som var för någrta månader sen, haha. Men det bli grymt mysigt iaf. Men det kommer inte bli någon tid för bloggen så vi ses igen på måndag.

ha en nice helg!

& bara en sak till ... JAG OCH JULIA GICK VIDARE, VI FÅR SJUNGA PÅ AVSLUTNINGEN!

at julia's place

Sitter hos julia. Vi sitter vid varsin dator och är otrooooligt sociala.

Sången gick bra, tror & hoppas jag i alla fall. Men jag var ganska nervös så min röst skakade en hel del, fast de som hörde sa att det inte hördes. Vi får reda på om vi får vara med imorgon eller på måndag. Spännande!

Nu ska jag vara lite socialare mot julia & ikväll blir det inebandyträning. Länge sen sist, det ska bli skitkul!♥

Puss 


onsdagen den 26:e maj

Hello darlings!

Skolan gick snabbt idag. Kan kanske bero på att det inte ens är tre veckor kvar till sommarlovet!? Iaf, på syslöjden började jag sy en sån fär ögonbindel som man sover med & det spred sig lite i syslöjdssalen så till sist var vi fyra stycken som gjorde det. Min blir rosa i något silkit tyg med en svart rosett & limegrön/vit rutigt på insidan. Nu på våren/försommaren är jag helt galen i starka färger! Bara man vill så kan man blanda vilka skrikiga färger som helst (förrutom orange... ;)

Efter skolan följde julia med hem & efter mycket prat om DH-avsnittet igår klarade vi inte av att hålla oss så vi kollade på nästa veckas avsnitt i förväg på denna superbra sidan. Måste bara säga att Desperate Housewives är en utav världens bästa serier enligt mig. Men det visste ni nog redan..

Sen skulle julia hem till hunden & jag tog longboarden och hängde på henne. Väl där blev det till att öva på sången. Det är imorgon det gäller ju!

Nu funderar jag på att ta en longboardrunda med min kära iPod & senare kolla grey's.

Puss

nail make-over!



nervös, nervösare, nervösast

haha, va konstiga de 2 sista orden såg ut...

Men gud vad jag är nervös!

förklaring: Ni kommer väl ihåg att jag & Julia ska sjunga på skolavslutningen? Jag sa det för typ en månad sen... Men iaf, nu är det inte säkert längre! Det är så många som vill uppträda & det finns inte så mycket tid. Så nu ska de ha en uttagning och de som inte duger eller "har en viss kvalitet" som musikläraren sa, får inte vara med. Jag är grymt nervös, jag har jättemånga anledningar till att jag & julia inte får sjunga...

  • Det är 7-9.  Niorna har sitt sista år & kommer inte bli kickade.
  • De som väljer är musikläraren (mamma till en av åttorna som sjunger), johan (åttornas lärare) och martin (niornas lärare). Ni hör ju själva.
  • Jag & julia gör ingen speciell sak. Malin spelar piano skitbra, sanna har skrivit egen låt och jesper & mårten spelar instrument som red hot chili peppers själva.
Men vafan! Vi är bäst! Vi ska äga scenen, inte deppa! Vi ska vara med om vi så ska hota dem.


jag & malin nervösar oss ihop... (som sagt ska hon spela piano)


när man pluggat för länge kan det lätt bli fel ...

Jag och Malin pluggade so i en timme & skulle sedan läsa översätta engelskatexten. Då blev det lite fel.

Maybe they are not redy to meet us = De kanske inte är redo att meta oss
The door ..... = Dååren

Hahahaha, som man kan skratta åt sånna små misstag!


Efter pluggandet gick vi ner till Breareds torg och köpte oss varsin glass. Det var mysigt att sitta där i solen, det har blåst hela dagen och det regnade i morse så det var härligt med lite sol.

Nu i  kväll har jag hittills bara ätit och varit ute och spelat fotboll med carl & janne i ungefär en timme. Nu ska jag kolla kvällens desperate housewives på nätet eftersom att vi fortfarande inte har några kanaler. Måste fixas snart!

Puss!

ett par saker man inte borde göra...

Ett par saker man inte borde göra när man borde plugga so hela eftermiddagen:

  • Gå hem med Julia efter skolan & vara där hela eftermiddagen.
  • När man väl ska plugga så är det inte bra att ha en h&m-tidning liggande framför sig på bordet.
  • Det är inte heller så bra att ha en syster som precis också köpt longboard & vill dra med en ut på runda. (Bara för man lämnade böckerna för longboarden så sätter det igång att spöregna.)
  • Då borde man inte börja rita prinsar, prinsessor & drakar och sedan göra en teater med småsyskonen.
  • Sen borde det inte bli strålande väder så att man åker ut en andra gång med systern & longboarden.
  • Och man borde absolut inte sitta & blogga istället för att plugga.
Jaha. Då har man väl morgondagens eftermiddag planerad.

wonderful day

Började dagen med att sälja aftonbladet. Det brukar vara dödstråkigt men idag var det så fint väder att det var ganska kul. Sen hem till mamma igen & satt i solen och tog det lugnt.

Sen tog jag iPoden (lånade hannas, min är alltid urladdad när jag vill använda den!) och longboarden & drog ut på en runda. Det blev samma runda som jag körde med emma igår & det var helt underbart. Jag älskar känslan av att bara glida fram på strandpromenaden!

Sen lunch & lite mer solande. Runt tre åkte jag med familjen på en liten picknick (de cyklade & jag åkte longboard, haha). Vi satt på en fotbollsplan i sjukhusskogen & fikade lite. Det blev även lite fotbollsspel med carl & janne.

Nu i kväll har jag varit hos farmor & farfar och ätit middag. Det var mysigt & god mat, som alltid.

Senare blir det nog till att få lite ny färg på naglarna & kanske måla tånaglarna för första gången i år (?).




Puss!♥

bilder som aldrig kommit upp...

från klassfesten i torsdags! Alla är väldigt suddiga men de får duga ändå. Bara så ni vet så är de tagna med den trogna mobilkameran.


perfekt väder var det!

jennifer, linnea & jag, haha.


fooolk.

just där gjorde alla någon konstig sak, vi dansade inte i ring annars! HAHA

anton, julia & mårten

mårten, max, oskar, jamilia & sanna.

fredrik, mauritz & johan, haha.

ida utmanar ödet, haha ;)

Great night var det iaf.

my new darling







Denna underbara longboarden köpte jag på intersport med mamma i förmiddags. Helt underbar att åka med! Jag & Emma var ute på en riktig långrunda efter lunch. Vi åkte runt vid havet & lite överallt i mer än en timme. Jag älskar det verkligen!

Efter rundan var vi varma & trötta ( det har varit 25 grader, sol & vindstilla idag) så vi rullade hem till mig & åt glass. Sen satt vi bara & chillade i solen resten av eftermiddagen. Nu har jag ätit god, grillad mat & ska snart iväg till emma. Vi blir nog några (vet inte vilka) som ska spela kubb i det finfina vädret, det gäller ju att passa på!

Ha det bäst!♥

(min updatering kommer bli lägre nu när det ör så fint väder. Jag menar, varken jag eller du vill sitta här särskillt länge ;)

Still alive

Hej på er.

Klassfesten igår var riktigt rolig! Vi har bra sammanhållning i klassen & alla hade kul! Det började med lite lekar i lag (mitt lag kom på plats nio av tio, haha) & sen tacobuffé inne på restaurang borggården. Det var supergott! Sen blev det dans där inne & prat ute. Det var helt perfekt väder ( sol, vindstilla & ca 15 grader) och helt sjukt varmt där inne. Så det var skönt att sitta där ute, prata & kolla på havet med klasskompisarna. Underbar kväll iaf..♥

Idag var det ganska svårt att orka upp till skolan men det gick till sist. Sen efteråt åkte jag hem & städade lite på rummet & sen vidare till malin med linnea, emma, jennifer & julia. Vi satt & pratade en stund innan vi åkte till fotbollsplanen & spelade fotboll med oliver, ivar, john, max & david.. Riktigt kul var det men skumt väder. Det var varmt och solsken samtidigt som det spöregnade små, små droppar.

Nu har jag ätit lite pasta & pesto helt själv på altanen. Mamma & de andra är iväg hos några men jag ska till julia om en stund så det är ingen fara med mig.

Förlåt för ett lite tråkigt inlägg med mycket text men jag har inte sladden till mobilen med klassfestbilderna här, så de kommer en annan dag. PUSS

afternoon in town

ÅH. Nu blev jag lite irriterad... Jag hade tagit några bilder idag som skulle upp på bloggen men minneskortet var inte i så de sparades på kameraminnet. Annars brukar jag stoppa minneskotet i minneskortläsaren & hade sladden kvar hos mamma. Nu kan jag inte lägga över bilderna... Perfekt.

Jaja, men det har varit en mysig eftermiddag iaf. Jag & Malin cyklade ner till stan efter skolan & satte oss på café mignons uteservering. Vi delade på en grillad baguette eftersom att skolmaten är lite sisådär. Sen gick vi runt i lite affärer, åt årets första mjukglass & så.

Jag köpte ett dubbelpack med örhängen på gina tricot. Det var rea på just dem så de kostade bara 19 kronor.



Nu ska jag strax till klassfesten på fästningen. Jag har inte hört att det är någon i klassen som inte ska gå så det blir nog riktigt roligt! Hoppas nu bara att solen kan komma fram igen & att det inte börjar regna.

Puss!

planning for tomorrow

Imorgon är det ju såklart skola som vanligt. Sen efter skolan ska jag till stan med malin, hon har tjatat om att hennes mascara vart slut helva veckan...

Sen vid 18.00 ska vi på klassfest på fästningen. Om bara vädret kan hålla sig kommer det att bli super! Men jag vet inte än om jag kommer hem imellan någon av sakerna & klassfesten tar nog slut vid elva någongång så det blir nog ingen bloggning imorgon. Inte så att jag känner mig tvungen att blogga, men bara för att förvarna er lite.

Men ni kan ju kolla in ändå ifall, ifall bara.

strax: Grey's Anatomi

äntligen kom sommaren till varberg!

ÅH, vad det är härligt ute! När man kollade på termometern på frukosten stod den på 16 grader, i skuggan!

Varje rast spenderades självklart utomhus, temperaturen klättrade till över 26 grader i skuggan & alla var helt galna. Det var väldigt länge sen exakt alla på hela skolan (som inte hade lektion då) var ute på skolgården. Efter skolan packade vi ihop strandsaker & cyklade ner till kåsa. Helt underbart att det äntligen går att vara på stranden!

Ett första dopp blev det såklart fastän det var himla kallt i vattnet. Men det hör till att ta första doppet när det är under femton grader i vattnet, tycker jag.

mobilkameran fick stå till tjänst, ville inte lämna den andra på stranden där vi badade





Nu blir det strax en joggingrunda med hanna i värmen. ha det bäst ♥

just made







Denna ballongklänningen blev klar i slöjden idag. Så härlig att ha en sommardag/kväll. Jag är väldigt nöjd med den, det har faktiskt gått ganska snabbt att göra den. Nu är det bara två lektioner kvar på terminen (!) men jag hinner nog göra en liten sak till. Tror att det blir en "ögonbindel" som man har när man sover. Jag klarar mig inte utan en sån på sommaren & min gamla är borta, haha.

ny design

Titta, titta vad elin har åstakommit under pauserna på DH! Ska nog ändra lite på headern imorgon men annars är jag nöjd. Nu ska jag soova, godnatt!♥

Vad tycker ni om designen?

sk longboardrunda

Funderar på att köpa longboard (eller har typ bestämt mig). Ska nog testa att åka lite på emmas någon dag snart för att se om det är så härligt & roligt som det verkar.

Men jag & hanna hittade för ett tag sen en "minilongboard" i garaget. En riktigt ful en men ändå något. Så innan när hanna skulle ut & fota tog jag den fula brädan och hängde med. Det gick helt ok att åka, fast den rullade inte så bra, haha. Men efter denna korta rundan är jag ännu mer sugen på att köpa en egen!



nu var det ju meningen att det skulle kommit en bild till men publishme.se är tydligen inte min vän idag..

Nu ska jag försöka fixa en ny header som kommer upp snart! puss

Underbar dag i solen

Åh, vad det är härligt ute! Så himla fint väder.

Efter skolan gick jag & julia först hem till mig. Sen tog vi med dippie ut & mötte vi upp linnea, camilla & malin och julia hämtade millie. Vi gick en lång promenad i skogen. Vi satte oss på lite olika ängar under tiden, man blir ju ganska trött av värmen. Riktigt mysigt hade vi & det blev många härliga bilder.

Sen gick julia hem & jag lämnade dippie hos mig. Vi drog oss till fotbollsplanen där john, oliver, ivar, jennifer, max & oskar var. Vi spelade lite boll med dem & gick sen hem till jennifer där vi satt & chillade en stund.


(ignorera minen på mig!)













good morning


trött som få men glad ändå. haha

Sovit gott i natt?

Det har jag, tror jag. Det ända jag kommer ihåg är att det var jobbigt att gå upp. Fast det är det ju alltid när man är tvungen. Fick lite tid över ändå, som ni ser, så varför inte få den att gå vid datorn. I eftermiddag ska jag nog vara med Julia & sen ut och springa.

Känner att detta blev ett lite konstigt inlägg, men puss ändå.

en liten promenad

Nu har jag tinat upp igen efter en långpromenad med malin för en timme sen. Vi gick runt på slingan & lite överallt. Sen träffade vi emma, jenni & linnea som hade tränat fotboll & pratade lite med dem. Till sist var vi så kalla att vi gick hem. Men vi fick pratat mycket på den timmen som vi gick!

Nu ska jag strax gå & lägga mig. Jag sov himla dåligt i natt, först kunde jag inte somna & sen vaknade jag flera gånger. Persiennerna var felvinklade också så jag har minsann märkt att solen är uppe minst till tolv & sen har kommit upp igen vid halv fem. Det där var ju en liten beskrivning på hur mycket jag sovit i natt.

Sov sött.

monday

Lite såndär kul rubrik, hehe.

Måndagar borde inte få finnas, tycker jag. Riktigt segt har dagen gått & än är den inte över. Kallt som satan är det ute också! Vill bara försvinna in i en stickad tröja och ändå går jag i korta byxor, haha.

Men efter skolan hängde jag med linnea hem. Vi gjorde inte något speciellt, satt lite vid datorn bara. Sen skulle hon iväg på fotbollsträning så jag cyklade hem.

Hade tänkt ge mig ut & springa idag men det kalla vädret ändrade mig lite. Tror det ska bli bättre väder imorgon så jag tar det då istället.

Puss


mauritius, -06

seg dag

Det har inte hänt alls mycket sen jag uppdaterade sist, förrutom att jag har suttit alldeles för länge vid datorn idag. Det blir lätt så när det är kallt ute & man inte känner för att umgås med någon. Inga läxor eller prov heller, men det ska vi ju inte klaga på!

Var ute & gick en ganska lång runda med dippie. Även iPoden fick hänga med, det är så skönt att gå eller springa med musik!

Jag tycker att min blogg har blivit lite mer "vardag" än "foto" den sista tiden men har ingen riktig inspiration till att fota heller. Vädret är ju så från & till så att man knappt hinner hämta kameran innan det regnar. (jag är bäst på att hitta på ursäkter, jag vet!)

Men några gamla bilder kan jag väl bjuda på!






<3

...shit, nu får jag lite panik! Kollade på bilder från maj 2008. Jag låg på stranden & tog första doppet den åttonde. Sen var jag på stranden många fler gånger. I år har jag inte badat/varit på stranden & i detta vädret är det inget jag har lust med heller. R.I.P sommaren 2010?

tidningsförsäljning, klar!



Någon som vill bada i mina pengar?



ehm, pengarna tillhör aftonbladet, inte mig tyvärr. Men vi kan bada ändå :D

gårdagen

Det blev inte tid till något mer inlägg igår så det får bli idag istället.

Efter släktkalaset cyklade jag direkt till linnea & sen åkte vi båda två till emma. Camilla var redan där så vi satt på emmas altan & pratade och så en stund.

Lite senare gick vi ut en runda, fick lite överskottsenergi & gjorde lite galna saker.. Haha, grymt kul iaf!
Bilderna får tala (by the way, min mobilkamera är bäst i väääärlden! I know.)







Sen kom vi på att vi inte hade busplingat på flera år så vi gick hem till julia & gjorde det, haha. Tråkigt för oss att deras ytterlampa tändes innan vi hade gömt oss... ♥

aprilväder

igår: Sol, 17 grader varmt.
idag: spöregn, 13 grader varmt.

It's supposed to be summer!



God dag i alla fall (känns lite fel att säga morgon även om jag fortfarande har pyjamas...).

Vad ska man hitta på idag då?
Jag ska bara ta det lugnt fram till tre då jag ska på släktkalas. Vi säger inga komentarer på det...


k ä n d e  a t t  d e n n a  f i n a  b i l d e n  f r å n  g r e k l a n d  k u n d e  m u n t r a  u p p  i  r e g n e t .


save the ocean


alice in wonderland

Det var mysigt på stan med linnea. Vi kollade i massa affärer, jag köpte ett linne, ett par skor & foundation. Sakerna kan ni få se någon annan dag, datorn är hos mamma (jag sitter vid pappas nu). Sen satte vi oss i solen utanför espresso house med varsin frapino. Fick en ny favoritsmak, Ananas och kokos! Muuums!

Sen hem för att äta kvällsmat & vid sju cyklade jag och hanna ner till stan igen. Vi kollade på bio, alice i underlandet. Filmen var jättebra & häftigt gjord!

Nu har jag lite sådär allmänt tråkigt. Men jag måste då säga att pappas dator räddar mig lite, känner mig svagt handikappad utan min egen.

Roligare inlägg så snart jag fått hit min dator, puss!

ska strax iväg...

Om en liten stund bär det av till staden med Linnea. Först ska jag bara packa ihop lite saker, ska till pappa ikväll.

Det är så skönt att vara ledig! Men idag sov jag inte lika länge som igår, jag gick upp en stund innan nio & satte igång att baka skones. Efter en stund var det klart & jag och hanna fick en supergod frukost! Det är ju väldigt enkelt att baka scones så man borde ju nästan göra det oftare...

Men ha det fint idag, ska försöka få datorn  till pappa så att jag kan blogga i kväll. Puss


godnatt...

Märtha gick hem vid halv tio, hon skulle upp halv sex imorgon. När hon var här kollade vi på film. Vi kunde inte riktigt bestämma oss för vilken vi skulle se men till sist slumpade vi en & det blev sällskapsresan, haha. Lite klassisk sådär, det blev mycket skratt åt fula kläder & frisyrer...

Imorgon har jag inte något speciellt bestämt. Jag vet inte om jag ska hitta på något med några men jag orkar inte ta tag i något, jag gjorde ju det förra helgen. Så vi får väl se om någon annan kommer med nåt förslag. :)

Men nu väntar sängen, är sjukt trött!

Sov sött. ♥

cupcakes

Jag & sisteer bestämde oss för att baka cupcakes i eftermiddags. Jag har aldrig gjort det innan men de blev väldigt fina & goda. Som garnering (frosting?) hade vi strössel, rosa kristyr & smält blockchoklad, mums!





foto: hanna, redigering: jag

Efter det gick vi ut på en långpromenad vid havet. Vi gick runt vid kurorten & kollade in på vårat gamla dagis. Jag fick fram en hel del gamla minnen som jag knappt visste att jag hade. Sen gick vi in & drack te och kollade på ett avsnitt från Grey's anatomi-boxen.

Om en liten stund nu kommer Märtha. Hon, jag & hanna ska kolla på någon film I guess.

Mysig dag! ♥

godmorgon

Riktigt skönt att sova ut idag! Jag sov till tio i elva.

Vädret är riktigt tråkigt idag med så en lung dag hemma utan något bestämt står på schemat, I think. Nu väntar strax en lång, varm dusch!

Ha det bäst♥

Helt sjukt!



Detta klippet såg jag på fotonerdens blogg. Det är om en del bra saker med det nya photoshop CS5, helt otroliga saker man inte trodde gick att göra med ett fotoprogram! Jag har inte photoshop men när jag ser dessa sakerna känner jag att det skulle vara häftigt att kunna det.

När jag redigerar bilder använder jag Photoscape & Picasa till collage. Jag är väldigt nöjd med de programmen, de är väldigt enkla att använda. Båda finns att ladda ner gratis på google!

Vilket program använder du när/om du redigarar bilder?

Myskväll

Janne (mammas man) fyller år idag! Grattis, grattis. Vi åt därför en fin middag innan & nu har vi ätit tårta. Mamma cyklade iväg och hyrde en film. G-Force blev det, en animerad & gullig film om agentmarsvin som skulle rädda världen. Haha

Nu ska jag bara forstätta att njuta av att det är ledigt imorgon!♥

Regn, regn, regn & DH

4 dagars lång helg nu!

Men gud vilket väder det är ute! Regnet bokstavligt talat öser ner! Cykelturen på vägen hem dödade nästan mina förhoppningar om att det blir sommar någon gång i år. Händerna var så kalla att jag gärna haft vantar & ja, allt var blött!

Men mamma fixade varm choklad & jag bytte till myskläder så nu har jag tinat upp. Tänkte kolla gårdagens DH-avsnitt nu, det hanns nämligen inte med igår kväll.

What I bought


stift till pennan i skolan, underbar solsmörja, rougepuff, nagellack, tuggummi, lösögonfransar, läkerol, tofsar & hårnålar. Alltid bra att ha!


superfint korallrött linne

Snygg magtröja. Ska självklart ha ett linne under & kanske jeansshorts till.

långt oversize linne. Älskar färgen!

Vanligt vitt, långt linne.

Snygga svarta shorts.


Underbar kort jeansjacka med korta ärmar. Precis en sån som jag ville ha!♥

Köpte även en klänning till skolavslutningen. En turkos underbar sak som ni inte får se i förväg!
(och en brunglittrig pulverögonskugga som jag glömde ta kort på...)

Nu är det bara sommaren som saknas!♥

SHOPPINGDAG!

Nu är jag hemma efter en superbra eftermiddag på gekås! Plånboken har blivit några kilon lättare men jag är nöjd med alla sakerna jag har köpt. Men vi sparade lite pengar genom att åka gratis buss dit, inte med mening då men busschaffören missade att ta betalt från oss & varför klaga? ;)

Lite bilder från dagen (bilder på sakerna jag köpte kommer senare!)


Nödvändig busshållplatsbild (långt ord där!)


Jag blev kär i en Hannah Montana-parfym men köpte den inte. Dels för att det kändes lite pinsamt & dels för att jag la pengarna på viktigare saker... Men gud så gott den luktade! ;)


Vi hittade massa fina sjalar men köpte inte dem heller...


Vi blev törstiga (låtsas vi). Jag hittade denna snygga hjälmen. Köpte inte den heller om ni undrar.


Linnea hittade denna lilla flaskan.

Galen dag!♥

shoppingdags!

Imorgon direkt efter skolan tar jag & Linnéa bussen till Gekås. Här ska det shoppas, minsann!

Har ingen direkt lista än, eller några måsten för de delen, men jag har lite önskemål som jag vill hitta. Ett vanligt vitt linne, ett svart linne & massa nagellack & tuggummin är ett litet urval.


Perfect timing

ÅH, NEJ!

Vi har haft kabelteve innan men nu skulle de stänga av den. Mamma & Janne skulle köpa en boxer men de har såklart inte fått det gjort. När carl satte igång tv:n innan hade vi inga kanaler utom 1, 2, 4 & barnkanalen!

Vad gör jag nu? Visst jag kan klara mig utan tv, men det är lite hemskt... Men jag får väl lov att tacka så hemskt mycket till min kusin, Loisa, som tipsade mig om denna hemsidan där man kan kolla på desperate housewives. Det är min räddning just nu!

spanska-eftermiddag!

Jag, Malin & Linnea har haft typ som tradition att dagen innan varje spanskaprov träffas vi och pluggar tillsammans. Det är verkligen jättebra, så mycket roligare än att plugga ensam!

Imorgon är det prov så vi åkte hem till malin efter skolan. Vi= jag & malin, Linnea dissade oss för sin fotbollsträning.. ;)

Det var inte så mycket som jag inte kunde faktiskt , skönt!

bild från förra spanskaeftermiddagen


puss!

segare än segast

denna dagen = usch.

Det är äckligt väder, kallt och molnigt. Jag frös ihjäl lite när jag sålde aftonbladet (vilket för övrigt gick skit, alla hade varit på cykelfest & sov!) så nu känner jag inte för att sätta foten utanför huset mer idag.

Kom på igår att jag har spanskaprov på tisdag som jag inte har pluggat alls till så det ängnade jag två timmar åt innan. Men gav upp, för tråkigt... Och jag menar 155 glosor! Det är vad vi ska kunna, så ni fattar själva. Det känns halvt omöjligt...


Nu går jag i ide. Godnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatt

taco-kväll

Kvällen igår var jättelyckad!

Vi cyklade först i ösregnet till willys & handlade tacosingredienser. Vi blev lite smått irriterade på varann över småsaker (ska vi ha tre eller två tomater?) men skrattade bort det en lite stund senare. Sen hem till mig & börja lag mat! Det blev supergott.

Efter att ha suttit & pratat vid bordet en stund gick vi ut lite. Dels för att dippie behövde rastas & för att vi behövde lite luft. Vi hittade två leksaks pistoler/gevär som julia hade kul med (vi hade också kul, fast vi skrattade mest åt julia.. ;)

Sen in igen & satt och prata & gjorde maffia. Vi har inte gjort det på flera år så det väckte massa minnen!♥







great night!

ska snart iväg...



ser lite annorlunda ut med mittbena & plattat hår ikväll..!

Nu ska jag alldeles strax iväg. Ska möta upp de andra om 20 minuter. Det känns lite som att planeringen för kvällen inte vart den bästa, jag vet knappt vilka som kommer men det löser sig nog. Mamma & Janne är med på cykelfesten & har förrätt så jag känner inte helt för att gå ner & störa nu när de sitter där och skrattar. Haha, men jag är tvungen...

Uppdateringen imorgon kommer nog inte bli den bästa. Jag är ju alltid ganska dålig på att blogga på söndagar & imorgon kommer jag vakna hos pappa men datorn är kvar här. Så det kan bli lite hursomhelst. Ni överlever ändå, jag vet det!

Ha det fint ikväll, puss!

godmorgon, lördag.


through my window right now.

Usch på vädret! Det är verkligen inte sånt här man vill se när man vaknar en lördag i maj. Så jag tappade helt energin & har bestämt mig för att sega hela dagen. Ganska skönt det också faktiskt!

helgens planer!


Grekland -09. ta mig tillbaka!


Cyklade till pappa direkt efter skolan & packade. Sen vidare till mamma. Tycker att jag fått riktigt bra rutin på den där flytten nu... Efter 12 år så är det väl på tiden!

Idag är jag också trött (som igår) haha. Drömde massa konstiga saker hela natten så när jag vaknade kändes det som att jag inte hade sovit alls... Så ikväll blir det en lugn hemmakväll med familjen.

Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra på dagen. Men det är ganska skönt att inte ha något bestämt, utan att bara göra det man känner för. Sen vid 18.00 (troligtvis 18.10 om jag känner vissa av mina vänner rätt..;P) ska jag möta upp tjejerna & så drar vi till willys och handlar mat. Sen hem till mig för attt laga maten, äta, skratta & prata. Underbar kväll, det känner jag på mig!

På söndag är det först aftonbladet (måste ha lite pengar till tisdag, jag och linnéa ska till gekås!). Efter det blir det väl en till dag som lördagen med antingen lite random beslut eller inga beslut alls.

Vad ska du göra i helgen?

resultatet!

Igår kväll klistrade jag på laptopskinnet på min dator & jag är supernöjd med resultatet! Nu är min dator mer personlig, skitsnygg & det är inte så lätt att repa eller smutsa ner den!




För er som inte vet är den tuffa tjejen på bilden min hund. ♥

Vill ni göra er dator lika snygg som min (fast, riiktigt lika snygg går inte, min hund-mitt foto) men iaf:

laptopskins.se

Mitt laptopskin har kommit!

Idag har mitt laptopskin kommit med posten! Det blev skitbra, fast jag jag har inte klistrat på det än.

Ni är säkert nyfikna på vad det är på det, men tyvärr får ni faktiskt vänta tills imorgon med att se det. Jag vill nämligen visa det när det det sitter på datorn fast då får man inte använda datorn på några timmar. Så hur jag än vänder & vrider på det kan ni inte se det idag.

förresten är jag helt död just nu, träningen & friidrotten i eftermiddags har tagit slut på mina krafter totaaalt.♥

hallon är sommar

Hade friidrott på vallen hela eftermiddagen idag. Det är fint väder så det var faktiskt riktigt kul! Jag är inte så bra på friidrott men idag gick det faktiskt än vanligt. Slog mitt höjdhoppsrekord med 20 cm, stolt som få..! ;)

Nu har jag ätit en god smoothie av vaniljyoghurt, banan, müsli & hallon. Mums!



Nu ska jag plugga lite & kl fem blir det innebandyträning!

sommarinspiration



Med något liknande på mig ser jag sommaravslutningen framför mig. Så snyggt!

modevisning

Ska jag vara ärlig så blev bilderna jag tog igår urkassa. Det verkade som att kameran inte ville vara min vän igår för antingen fokuserade den på kepsen på killen framför mig, hans kompis feta hår eller tanten raden framför dems gråa fjunfrisyr. Men jag lovade & lovat är lovat så här kommer några bilder ändå!



Kläderna är sydda av estet & naturestet elever på PS. De var väldigt fina & projektarbetena speciella. Som ni ser på bilden hade en sytt barnkläder & Emelie (Linneas syster) gjort kläder av tepåse-omslag, grillspett & LP-skivor!

Riktigt roligt att titta på!

jag överlevde ännu en onsdag

Som lite förklaring till rubriken är onsdagseftermiddagarna hemska. 4 långsamma lektioner & kontakttid, vi slutar inte förrän tio i tre.

Efter skolan följde jag & malin med hem till linnea. Vi missade alla tre DH igår kväll så vi skulle kolla på det, linnea hade spelat in. Trodde hon. Självklart hade hennes mamma dragit ur sladden så inget var inspelat. Då fick vi lite damp.

Det gick över när vi kom på att vi kunde kolla på kanal 5 play så vi letade fram det. Men visste ni att det kostar pengar att kolla på vissa program där?

Lite dåligt, det har ju ändå redan visats på tv. Men desperata människor, som vi då, betalar de där 20 kronorna & sitter klistrade. Haha.

Modevisningsbilder kommer strax!

GRATTIS JULIA!



Min snygga brud fyller 14 år idag!

Iloveu!

godmorgon!

Nämen oj! Här sitter jag, helt klar & skolan börjar inte förrän om en timme. Hur har jag lyckats egentligen?

Passar på att svara på en anonym kommentar så länge då:



Visst är de snygga! Jag älskar dem med. Det sorgliga är att de är köpta i en liten affär på ön Karpathos i Grekland i slutet av förra sommaren. De är väldigt lika riktiga RayBans men är kopior som kostade ca 100:-. I den affären jag köpte mina (Hanna köpte svarta också) fanns det jättemånga härliga färger men eftersom att jag är en rosa tjej, fick det bli ett par rosa till mig. Ett val jag inte ångrar!

I år är RayBans väldigt populära & nästan alla har sånna eller liknande. Dock har jag faktiskt inte sett några rosa.

Men de flesta affärer som säljer solglasögon har fake RayBans, så det är bara att leta!


Bilden tagen i Grekland ♥

Next: Fashion Show

Sistaårseleverna på PS estet & naturestet med inriktning mode & textil ska ha modevinsning ikväll! Eftersom att Linnéas syster har designat många av kläderna som kommer visas ska jag, linnea & julia dit och kolla, riktigt kul blir det!

Men nu måste jag fixa i ordning mig & packa ner kameran. Man kan ju inte se ut hur som helst på en modevisning!

jag & emma är både skånska & galna

Kom nyss hem från Julia. Där har det varit en galen eftermiddag kan jag lova!

Julias dear "friend" ringde & eftersom att Julia började prata med honom så gjorde jag & emma allt för att få hennes uppmärksamhet, vi var riktigt jobbiga!

Vi spelade gitarr & sjöng (falskt som satan) massa sommarlåtar. & nej, jag kan inte spela gitarr...
Vi klädde ut oss med gamla utklädningskläder som vi hittade i allrummet.
Vi började prata skånska & hoppa runt på studsmattan.
Julia blev lite irriterad & vi förtsatte att dampa ännu mer.. hahah

Ni fattar inte hur kul jag & emma hade!

Emma, jag säger bara Härrre Geud!

skönt att springa av sig lite!

Det blev två varv på slingan & en kvart fys i trädgården innan. Riktigt skönt var det att träna, måste ju hålla igång även fast innebandysäsongen är slut!

Nu har jag duschat & suttit här en stund men min blogginspiration är lika med noll just nu så jag får väl återkomma när jag har något vettigt att komma med.

Puss

seg eftermiddag..

Har inte gjort mycket alls i eftermiddag. Kollat lite på engelskaläxan, ätit froozen yoghurt (♥) & kollat soffa på nätet.

Anledningen till att jag kollade soffa är att mitt rum (jag bor fortfarande i källaren, ja.) kom lite nämare klart idag! Det var ett par rörläggare som egentligen inte hade tid förrän till sommaren som fick återbud & kunde komma hit idag istället. Jag var helt inställd på att rummet inte skulle vara klart förrän slutet av sommaren men nu känns det lite ljusare!

Nu sticker jag ut & springer en runda, ses sen!

inlägg nr 301!



Funderade lite på att radera ett inlägg för att säga att det var det trehundrade men det känns liiite falskt...


Kul att inlägg 301 blev ett tråkigt randominlägg då... ;)

försök uttala detta



säg orden snabbt efter varandra & skyll på mig om ni snurrat av er tungan imorgon.

sol från en blå himmel

Åh, vilken fin dag det varit idag! Jag har fått sommarkänslor 1000 gånger om.

Efter aftonbladet var jag både rikare & gladare än innan, det var så fint väder! Cyklade till Julia & hjälpte till att sätta upp studsmattan & hoppade såklart på den en stund. Vi tog många bilder men de tål inte att visas för allmänheten...

Sen vid lunch stack jag hem & åt och fotade dippie lite i trädgården. Bilderna blev sådär bra, hon är så jäkla långhårig!

Vid två cyklade jag, Linnéa, Malin & Camilla ner till hamnen & köpte glass. Årets första kulglass, supergott! Vi gick runt lite där & sen gick/cyklade vi uppåt träslöv igen. Gick till TFF & kollade på Emmas match. Jennifer var där också.

Nu, lite bildmarathon från dagen!















nougat & kiwi ♥




Denna helgen har vart underbar!


ska till julia...

... Och hjälpa till att sätta upp hennes studsmatta! Nu är det sooooooommar! ♥

lite bilder från 2008, gud va små vi var!

jag (?)


& julia (?) hoppas inte hon dödar mig nu.... ;)

Ha de bäst

Dippie 4 år!


älsklingen 2006 <3

Världens sötaste, bästa, smartaste & snällaste hund fyller 4 år idag!

Dippie, jag älskar dig!

Saturday afternoon

Ligger i sängen & är såhäääääär nära att somna men vill bara berätta lite snabbt om dagen.

Hade picknick med flera familjer & bl a Johanna var där. Mycket trevligt!
Åkte hem, åt lite senare.
Linnéa kom hit vid typ 8. Vi spelade lite sims & sen vid kvart i nio kanske smsa emma & fråga ifall vi ville spela fotboll. Vi cyklade bort till fotbollsplanen & spelade där med emma, john, oliver & ivar i typ en timme.
Sen drog jag & linnéa hem hit till mig en stund & nu har hon åkt hem.  Nu ska jag sooooooooooova, imorgon aftonbladet. Jag dööööööööööör.

Godnatt på er. ♥

första maj

Dagen har hittills varit ganska seg. Har duschat, gjort mig i ordning & varit ute en ganska lång runda med Dippie.

Om en stund ska jag med familjen till Getterön för att majja med picknick & sånt. Det blir säkert kul.

Ha det great.

valborg i bilder & text

God morgon!

Hade ni kul igår?
Jag hade iaf superkul! Lite bilder & förklaringar kommer (HAHA, malin!) här!


Vi träffades hos Linnéa. Vi fick fin mat, skrattade & pratade i hennes uterum. Regnet öste ner utanför & vi bestämde oss nästan att skippa stan eller elden för att slippa bli genomblöta...








Men titta vad som hände med himlen! Vi cyklade till elden vid 9 ändå.


Vid elden. Det blåste lite kallt från havet men elden värmde bra, haha.


en ganska liten eld var det...


söta flickor.

Sen cyklade vi tillbaks till linnea efter en stund, det var så jäkla kallt! Ivar, oliver, max & theo kom förbi i några minuter.

"Ta de lite lugnt, vi har väl inte bråttom? Jag känner inte ens mina händer längre" sa jag på väg hem från elden/stan. Kanske berodde på att de var sjukt kalla, tänkte inte på det... ;)


Galet bästa kvällen!