dan före dan




Från och med imorgon är det inte höst längre! Vädret har ju i och för sig varit lite före i år, men hellre det än efter. Kom på för en stund sen att jag inte hade någon chokladkalender (ett stort måste!). Men farmor måste läst mina tankar för hon hade fixat en till mig idag. Det är den på bilden, erkänn tuff?! Diggar DJ ICE där uppe i högra hörnet :D

Så imorgon börjar jag dagen med julkalendern på tv, åker till skolan, plågas på ett utvecklingssamtal och tränar. Och så någon stans däremellan en lite chokladbit. Finemang!♥

lillebror tre år





Grattis mitt lilla tårtmonster!

DEN TJUGONIONDE NOVEMBER


man bara måste älska Idas mysiga mössa!

Skolan var ganska chill idag. Jag, Gustav & Theodor skulle städa skolgården på spanskan men vi hittade inget skräp för snön så vi slapp. Ibland ska man ha tur!
I eftermiddags blev det en himla massa sjungande. Först övade jag & Julia ensamma hos henne. Vi ska sjunga "The Rose" på julavslutningen & det kommer bli great! Sen drog vi oss till Millan där de andra tjejerna väntade. Vi sjöng "Tänd ett ljus" flera gånger och det lät bara bättre och bättre för varje gång. Den ska vi sjunga på luciatåget som åttorna alltid håller i. Så himla roligt & så snyggt det låter!

Missa nu inte Top Model kl 20 på trean.
You wanna be on top?

Lite kritik till Blogg Esse (blogg.se)

Blogg Esse är helt klart den bästa bloggplattformen när man har en sån här liten blogg tycker jag. inte för att jag har testat någon av de andra men de ser enligt mig snyggast ut & man kommer lätt ihåg ****.blogg.se. En annan sak som är bra till skillnad mot vissa Wordpress-bloggar är att man ser klockslag på inläggen. Och nu när man kan tidsinställa inlägg är blogg.se nästan perfekt.
Bara en enda liten sak: det är så jobbigt att blogga från mobilen! Både Wordpress och blogger (blogspot.com) har appar som man kan ladda ned i androidmarket så att man enkelt kan blogga ifrån sin androidmobil, lägga upp bilder, filmer och sånt. Hur bra hade det inte varit om det fanns en sån till Blogg esse med?
Grymt bra! Så nu kan vi bara hålla tummarna på att det kommer en snart, eller hur?

lookalikes



Är inte Teri Hatcher (Desperate Housewives) och Courtney Cox (Cougartown & Vänner) himla lika?
Jag kom att tänka på det innan och trodde faktiskt ett tag att det var samma person men det är det ju klart inte. Jaja de kanske är släkt?

Det blev visst en heländring...

Men vad är bättre än lite förändring?
Ska bara fixa den lilla fula beskrivningen på mig i vänstra kanten. Det låter ju som att jag är en 11-årig tjej som söker brevvänner! Men jag vet inte riktigt var den koden ligger så jag får leta upp den först... Det blir inte idag iaf. Vet att bakgrunden blev lite fail på vissa ställen men vafan det får vi leva med!

Puss!

chilling Sunday

Kvällen igår var riktigt lyckad med musik, dans & prat!

Idag började jag dagen tidigt med match mot tvååker. Det gick segt i början (alla i laget var morgontrötta) men i slutet trillade en del mål in och vi vann med 5-2. Riktigt viktigt eftersom att hälften ( :O ) av matcherna i serien är spelade och vi har legat på delad plats med flera andra lag.
Efter matchen cyklade jag hem, duschade och sen har dagen bara gått. Jag låg och halvsom en timme, satt och stickade på mina raggsockar en stund och så datorn såklart.

Nu tänker jag göra om bakgrund och typsnitt på bloggen, har tröttnat så in i bomben!
Puss!

gårdagenkvällens outfit



jeans - vero moda
kofta - gina tricot
tröja - jc
knästrumpor - ?
halsband - ur & penn

I'm dreaming of a whiiiite christmas






Förra vintern var ju en riktigt vit drömvinter med en meter snö här i varberg. Det brukar komma max 10 cm som ligger kvar några dagar men nu verkar klimatet ha vänt. Förra helgen hade jag tre snöbollskrig & i veckan har ingen i hela klassrummet reagerat när någon sagt "det snöar!". Med andra ord har det snöat typ hela veckan.

Folk pratar om global uppvärmning. Jag tror mer ny istid.


tinar upp framför brasan



Termometern visar -7° & jag frös ihjäl lite när jag cyklade hem från stan. Där har jag haft en supermysig dag, först med Linnea & sen också Camilla & Jennifer. Jag hittade en superfin nyårsklänning & så halsband och armband till det. Ni får inte se sakerna nu utan hålla er till nyår!
Vid tre kom som sagt Jennifer & Camilla också och vi drog oss till Mignon för en fika. Det var verkligen svinkallt ute så det var skönt att dricka lite varm choklad & prata i några timmar. Inte svårt att få lördagen att gå nere på stan i alla fall.

Nu ska jag snart äta & sen dra mig ut i kylan till Camilla, harefint! ♥

bloggpaus

Jag vet att ni inte gillar det men jag har typ inget val. Har verkligen hur mycket som helst i skolan & det får gå före bloggen. Vi hörs när det blir lugnare igen! Puss

finally!



Ni fattar inte hur många år jag har väntat & ikväll klockan nio SMÄLLER det! Harry potter i mitt hjääääärta!

hos julia!

Har precis kommit från skolan & sitter hos Julia nu. Vi chillar som attan vetni och ikväll ska jag, linnea och emma titta på harry potter, så underbart! Har längtat som fan! Puss!

bildlös blogg

Jag är fullt medveten om att min blogg är ganska så bildlös nu för tiden. Det beror dels på att jag inte har så mycket tid, att jag inte har någon fotoinspiration och mest för att jag inte har någon kamera. Jag har inga pengar att köpa kamera för heller om ni undrar.

Men här kan ni få lite härliga bilder som kommer att få er att längta bort, långt bort.





mauritius -06 <3

dödande träning

Asså gud vad jobbig dagens träning var! Alla i laget låg ner och mådde illa efteråt & tränarna bara ignorerade oss. Jobbigaste träningspasset på väldigt länge.
Vi började med vanlig uppvärmning, sen lite passningsövningar och sånt och när det var ungefär en timme kvar träningsmatch. Tränarna hade varnat om att det skulle bli hemsk fys i slutet men sa att om vi inte gick eller stod stilla något på planen utan sprang exakt hela tiden skulle det bli mindre jobbig fys. Vi sprang & spelade så att vi blev jättetrötta av varje byte i 45 minuter typ & var helt slut efteråt. Då ska vi ju såklart ha styrketräning och spurter i femton minuter.
Ni anar inte hur trött jag blev och hur trött jag är just nu, men grey's väntar!
Puss!

en dag på gekås kan vara konstig, problemfylld eller helt underbar

Eller så är den allihop samtidigt!

Denna dagen har verkligen varit awesome samtidigt som den var fylld med problem. Vi hade skitkul inne på gekås med upprop i kundradion, kondomkrig (ja, vi är mogna!) och massa annat knäppt. Uppropet i kundradion stod jag, Malin och Linnéa för. Vi tyckte att Julia & Camilla hade segat runt på sminkavdelningen för länge så vi tog i med hårdhandskarna.
"Gekås kundradio, ett meddelande till Camilla Huss, Julia Mossbrant och Sture Svensson som ombedes gå till kundtjänst där Malin, Linnéa och Elin väntar!"
Ingen Sture var med men vi ropade efter honom ändå :D

Det stora problemet var att swedbank dampade och ingens bankkort funkade. Camilla hade inga kontanter, jag & Malin hade lite var & Julia och Linnéa ganska mycket så vi fick halvt tömma våra korgar, låna pengar av varandra och vända utochin på fickorna efter enkronor. Jag hade hittat ett par snygga leggins och en fin kofta som jag inte kunde köpa för att pengarna inte räckte. Fick även tömma ut massa onödiga småsaker som jag inte behövde.

Men men. Till sist fick vi våra hamburgare på burgerking, lätta shoppingpåsar (fast jag la sakerna i väskan för att spara pengar... ;)) och en jävla massa skratt med oss hem.

Har sagt det förrut, säger det igen: Våra gekåsresor blir alltid långt ifrån normala, men alltid underbara!




Mina små fynd: m&m:s ♥
rakhyvlar
kajal
underbar parfym som luktar tuggummi
trosor
+ present till lillebror & lucianattlinne

Nu: DH!

taggar gekås!

Imorgon blir det traditionsupprepning med tjejerna! Gekås ska bli lika osäkert som de två föregående åren tisdagen vecka 46, alltså imorgon!

Har inte gjort någon speciell lista men jag gör nog det på bussen imorgon. Nu är pausen slut på Top Model så vi hörs antagligen på mobilblogg imorgon. Puss!


too true

guldkväll hos Emma & sur förlust

Igår på dagen hann jag plugga, städa rummet & umgås med tjejerna hos C. Riktigt mysigt det sista.
På kvällen blev det dans, prat & galna grejer hos Emma, riktigt awesome kväll!

Todayy har jag visat gud min tro, dvs varit på gudstjänst och spelat match. Riktigt fattigt b-lag var det vi mötte (hehe får man säga så?). Deras plan var 4 meter kortare än vanligt (vilket är en stor skillnad i innebandy) och deras golv var av trä! Det gick inte att spela vårat vanliga spel över huvud taget när bollen studsade överallt & planen tog slut. När man borde vara framför målet var men helt plötsligt bredvid det och motståndarna som var vana hade en stor fördel. Matchen slutade 3-2 med många sura miner.. ;)



Bästa laget!♥

Helg, härliga helg!

Så var denna skolveckan slut, gud vad skönt säger jag bara! Har inte haft några läxor alls denna veckan och har inte pluggat någonting. Men nu har jag kommit på att jag har massa saker att göra nästa vecka så jag får nog börja plugga på de proven och läxorna nu. Men inte tänka på skolan när jag har så mycket kul framför mig!

Lördag: Plugga, hitta på något på kvällen ?
Söndag: Kyrkan, match, fira pappa
Måndag: Plugga...
Tisdag: Gekås!
Onsdag: plugga... Träning!
Torsdag: träning, Harry Potter-premiär!

Gekås och Harry Potter kommer bli bäst!
Gekåsär tradition med tjejerna, nu tredje året i rad. Alltid lika kul att flumma, slösa pengar och skratta. För att inte tala om burgerking där utanför... Händer alltid något galet där kan jag säga! Är det inte en gekås-bög så är det papperskronor och galna låtar, haha. Love you gurls. ♥

Och så Harry Potter. Hur länge har man inte längtat efter den? Jag och Linnea har kollat bio capitols hemsida var & varannan dag i flera månader efter biljettsläpp och till sist fixade Linnéa perfekta platser åt mig, henne och Emma. Guuuld!♥

10 klarsynta minuter

Var hon optikern efter skolan och fick mina linser. Först hjälpte hon mig att sätta i dem & så fick jag gå runt på stan i tio minuter för att se om allt funkade och att de inte skavde. Det var helt otroligt hur skarpt allting var! Alla dessa år har jag sett så dåligt, och med mina förra glasögon såg jag inte ens hälften av såhär bra. Jag rekomenderar Optiker Haar mycket mer än Specsavers.
Det som är så himla bra är att jag kommer se såhär bra alltid i framtiden! Imorgon när jag sätter i linserna kommer allt bli lika skarpt. Helt amazing!
Tänk dig att du bara har en mobilkamera och inte sett några andra bilder. Så helt plötsligt får du en systemkamera på 20 mpx, så jävla skarpt blev det!

dagens



Transparent skjorta - b-young
svart linne - h&m
mörka jeans - on your mind

biffat till mig rejält


Våra snygga matchdräkter! mitt ansikte var inte riktigt med i söndags morse...

Nu har jag varit riktigt duktig! Inte bara för att jag städade rummet för första gången på länge i eftermiddags utan för att jag härdade ut ett coopertest i -2 grader. Vi sprang 2,2 km på tid (jag fick 12,30 min, ganska nöjd!). Sen skulle vi jogga ned ett varv men jag, my, alice, henny & lina valde att gå istället vilket var väldigt trevligt! Efter det drog vi oss inåt swc. Hallen var bokad på våra träningstid (det var mest därför vi sprang idag) så vi gick till gymmet istället och testade lite maskiner. Himla kul att gymma, det får bli oftare!

Nu ska jag bara ta det lugnt med datorn & sen Grey's. Love!♥

Jobbig träning

Den två timmar långa träningen tog slut på mig. Och att cykla hela vägen hem från idrottshallen direkt efteråt var jobbigt det med. Men gud va biff jag kommer bli!
Orkar dock inte skriva mer nu.. ska bara kolla förra veckans grey's och sen DH. ♥

skolstart igen!

Då var det underbara lovet över & skolan började idag igen. Kändes nästan som efter sommar lovet bara lite blekare och lite närmre jul!
Denna dagen gick ganska snabbt och det är bara 6 veckor kvar till jullovet, helt sjukt faktiskt!

För tillfället chattar jag helt galet med massa personer. Lite galet ska man ju ha det ibland. För övrigt tittar mina småsyskon på Sunes jul & jag kan tillägga att hans pappa är helt sjuk i huvudet.

Puss!

hemligheten bakom mina & malins spökmuffins







Hur glad skulle inte du bli om du blev bjuden på dessa? Och med en liten nödrimsdikt till?
Malin, våra kära vänner måste vara världens lyckligaste!

great halloweenkväll!

Jag tycker att bilderna får tala för sig själva.




really love you girls!

redigera bilder?

Hur redigerar jag mina bilder? För jo, ca 99% av alla bilder som jag lägger upp på bloggen är redigerade. Inte så att jag gör mig smalare eller ändrar personer på något sätt utan färg, konstrast och annat som gör bilderna mycket snyggare.

före:

En riktigt tråkig bild som man snabbt bläddrar förbi.

Redigerad:

Mycket mer färg, konstrast (skuggor) och liv i bilden!

Såhär gjorde jag:

1. redigerade i photoscape (nedladdningslänk)

Öppnade "massredigering" och satte in dessa inställningarna.

2. Finslipning i picasa (nedladdningskod)

gjorde dessa små justeringarna & så var det klart!

Så enkelt var det & det tar ungefär 2 minuter att få bilderna så mycket finare!

halloweenoutfit





tuperat hår, tubklänning (långkjol), söndriga nylonstrumpbyxor, guldig casanova-mask, lösögonfransar och massa smink gjorde min outfit.

Vad gör vi? Nu kör vi!

autumn 2010



Lite synd att jag var ute för sent... Var är löv liksom?

varför jag inte bloggat de senaste dagarna

-Jag har helt enkelt inte känt för det!

Ringhals sista dagen var ännu roligare än de andra. Kändes verkligen som att man lärde känna varandra riktigt bra & jag kommer sakna många från kursen.
När jag kommit hem från teknikkursen var det raka vägen hem & packa och sen till Julia där lan var på g. Ett otroligt kul lan med massa folk i Julias lilla stuga. Lite trångt blev deti emellanåt men det var ju bara mysigt. En timme fick jag sovit den natten, mellan 06.30 & 07.30.

Dagen efter (igår) var jag ju lite trött... Ganska förståenligt? Åkte hem från Julia, dushade och fräschade till mig rejält. Man blir så sliten av att lana! Sen tog jag kameran och knäppte lite skogsbilder på väg till Malin. Där fixade vi efterrätten till kvällens halloweenpardie med tjejerna! Väldigt nice blir det, men ni får se sen så att det blir överraskning för de som ska äta. Sen off to träning & till sist Campino med ca 20 tjejer från laget, riktigt nice det!

Idag har jag mest chillat. Vaknade kvart över elva av att min halvsyster spelade på sin trumpet eller valthorn eller vad det nu är. Inte okej måste jag tillägga! Spelade gitarr & sjöng lite för att överrösta... Nej nu skojade jag bara!
Men jag spelade och sjöng lite senare. Vi ska ha som "musikprov" att spela & sjunga för läraren. Dock är relationen mellan mig & gitarren inte den lyckligaste och jag funderar starkt på att be någon lära mig spela piano istället... Sen var jag hos optikern och kollade synen. För er som inte vet så hade jag glasögon för ett tag sen men trivdes inte så jag skippade dem. Nu har jag tatt tag i saken och fixat så att jag får linser nästa vecka!

Blev ett långt textinlägg, jag tänkte att alla som troget klickat in sig på min ouppdaterade blogg ville ha något att läsa. Men vänta bara för jag har massa tidsinställda inlägg på g under kvällen!

Puss!

dag 2 på ringhals - ännu roligare!

Idag började vi med att löda blinkande hjärtan. Det var lite klurigt i början & ganska pilligt men sen gick det riktigt bra. Man kan dock säga vad man vill om hur snygga hjärtanen blev... Haha.
Sen efter lunchen skulle vi till "mek" och plocka med ventiler. Sen kollade vi inne i själva kraftverket & det var häftigt att se allt de pratat om innan irl.
Det känns lite som att många tycker att det är nördigt & konstigt att tillbringa tre dagar av lovet med "skolsaker" som teknik. Det är verkligen inte som skolan utan mycket roligare! Jag har träffat jättemånga snälla tjejer från andra skolor som jag kanske aldrig skulle träffat på annars. Vi har också fått se lite hur det är på ringhals & vad man gör där. Vem vet, man kanske hamnar där själv till sist!

Nu ska jag kolla söndagens GG & sen DH. Puss!

Asnajs dag på ringhals


Började dagen med att se ut såhär...




... för att en stund senare bli en riktig ringhalsnörd!
Det var väldigt kul där i alla fall. Idag har jag träffat massa nya människor, fått veta lite om kärnkraft mm  & haft riktigt kul. Känns bra ändå att göra något på lovet istället för att bara sega. Imorgon blir det ännu mer teknik & förhoppningsvis ännu mer kul.
Vi lyckades också komma till skolan (bussen gick dit) precis när alla lärarna slutade & de undrade vad fan vi gjorde vid skolan på lovet... hahah

Puss!

svar till Klara



1. Gå in på internet & blogg.se. Logga in som vanligt & gå till nytt inlägg. Där klickar du på "ändra redigerare", se bild.



Då blir det såhär:


Nu kan du skriva i rutan men inte ladda upp några bilder, så det blir ju lite tråkiga inlägg. Annars kan man mms- & sms-blogga men detta har jag aldrig riktigt förstått mig på.

Hoppas du fick svar på din fråga, annars kan du ju alltid fråga igen eller fundera på hjärngympa! Skiiiiii...