2012 - mitt år

 
 
Januari
Jag började mitt år med att bli brunett & trivas riktigt bra med det även om jag var blek som ett spöke haha. Mitt rum blev helt klart hos mamma & som jag sagt förut så älskar jag det. En dag i skidbacken i Ulricehamn med klassen och snö till varberg var såklart också två höjdpunkter!
 
Februari
Har verkligen bara webcam-bilder på bloggen från denna månad haha! Men en födelsedag som firades med fest, powerplay cup och en hel del plugg kan summera den månaden ganska bra.
 
 
Mars
Började månaden med en weekend i Idre med Hanna och pappa, underbart! Dessutom jobbade jag mitt första arbetspass på McDonalds (var nervös som en gaaalning kommer jag ihåg) och trivdes för en gångs skull med stram tofs haha. Hade också min keso-period och åt det minst två gånger om dagen...
 
April
Helt sjuuuukt grym skidresa till hemsedal med tjejerna. Snacka om att vi hade kul!! Årets första kulglass, ett grymt spexfoto á la desperate housewives, påskafton utöver det vanliga, debut som fotbollsmålvakt i TFF, nationella prov och slut på innebandysäsongen.
 
Maj
Underbar månad som jag nästan bara har roliga minnen från! En dag i göteborg med jullan, myskvällar med fina vänner, operan med klassen (och allt annat sånt, saknar er gamla klassisar!!). Att det helt plötsligt kom en vecka med 30 (!!!) grader och sol precis när man verkligen längtade till sommaren var tydligen inte för bra för att vara sant!
 
Juni
Åh lovely June! Massa roligt med klassen, skolavslutning som jag antagligen kommer minnas väldigt länge (helt sinnessjukt rolig kväll haha), midsommar som dög ganska bra den med, sommarmat, sommarkvällar, sommarlovsdagar - ja allt som man kan sätta sommar framför låter väl ganska underbart?!
 
Juli
Wheels & wings, suuuupergrym resa till stockholm med mallan, några dagar på stranden, picknick med gosisarna, skitrolig tältning i derome, en dag på marstrand. Förrutom att det var mycket & tufft på jobbet så kan jag helt klart säga att juli ÄGDE!

 
Augusti
Avslutade sommarlovet med fester, nervositet över gymnasiet och en härlig resa till Grekland med Hanna och mamma. Snacka om att jag behövde den veckan! Efter det drog allt igång - innebandysäsongen och så gymnasiet. Ojoj så nervös jag var & ganska missnöjd med klassen så jag försökte byta, vilket jag nu är väldigt glad att jag inte fick göra haha!
 
September
Plugg, höstkläder, brunett igen, fotografering med Camilla, sm, första seriematchen, nollning, dag i halmstad med Hanna & Lisa och lite sånt bjöd min septembermånad på.
 
Oktober
Jag blev äntligen ägare av min iPhone 5 (nu fattar jag verkligen inte hur jag klarade mig innan haha), myste i tjocka tröjor, var tvungen att stå ut med handledsskydd, tog en roadtrip med syster, var på grogg hos Lovisa & att jag lärde känna robin är nog det som utmärker oktober!
 
November
Månaden bjöd på tuffa tider i skolan, men ändå hann jag med en massa innebandyträningar & matcher, alldeles för mycket gossip girl & träffa massa goa människor. Fråga inte hur jag fick ihop det för nu blir jag helt slut av att bara tänka tillbaka på det.
 
 
December
Hela denna månaden har såklart innehållit en massa mys såsom julgodisbakning, en massa snö, tooo much fika & godsaker, lucia, liseberg med mallan, lussekattbakning med familjen, firande av Ellen, julafton och såklart storvreta.
 
Imorgon är det sista dagen & sista chansen att göra detta året fullständigt underbart! 2012 har varit bra och fyllt med nya saker, men alla förändringarna har ju såklart varit jobbiga också, tror detta året har innehållit flest "önskar att det var som förr" men också så mycket längtan att bara lämna allt det gamla och låta det nya komma in. Imorgon ska jag fira in det nya året med middag med mina underbara tjejkompisar och sedan fest med de jag tycker mest om. Det finns inte mycket som kan förstöra min kväll imorgon, jag vet att den kommer bli grym!
 
För att avsluta detta låånga inlägget som tagit mig drygt två timmar så vill jag såklart ge lite kärlek till alla som gjort mitt år så himla bra & ännu mer kärlek till dem som planerar att göra mitt 2013 ännu bättre! Puss på er godingar!
 

on the road - inlägg som inte kom upp igårkväll

Hej hopp! Har ni haft bra mellandagar? Det har verkligen jag! Precis som båda de tidigare två åren har cupen levererat hårt motstånd, mysiga stunder med laget och hög musik i minibussen. Detta året fick vi dock stå ut med att gå upp klockan 6.00 båda morgnarna, men vi överlevde det! 
Första dagen var vi inte igång med varken benen eller huvudet så de två första gruppspelsmatcherna gick inte alls bra. En himla otur har vi dessutom haft med anfallsavslut under hela cupen så det räckte inte till a-slutspel i år. Ett silver i B-finalen fick vi däremot med oss hem och jag tror att de flesta i laget är jäkligt nöjda med hur vi slitit och gett allt i alla sju (!) matcherna trots ganska lite sömn. Tycker att jag sett nya sidor hos både mig själv och många lagkamrater under denna cupen, så som vi har kämpat på varje boll har nog knappt hänt innan. 
Just nu sitter jag i en minibuss med sovande lagkamrater. Jag gav upp försöken att somna (kan aldrig sova i bilar) så jag börjat bli lite uttråkad. Dessutom är det ungefär 3 timmar kvar tills vi kommer hem igen. Åh vad jag längtar efter min säng!
 

TAGGARÅÅÅÅ

Suttit i bussen sen klockan sex, men oj vad vi är taggade!! Hög musik i lurarna och bara en liten stund kvar tills vi är framme i uppsala. I eftermiddag spelar vi första matchen och sedan har vi en ikväll också. Något säger mig att vi inte kommer sluta kämpa tills vi är nöjda & det är en riktigt bra känsla!


Packar & taggar inför Storvreta!

Hoppas att ni alla har haft en underbar jul, för det har jag!

Känner inte så mycket för att skriva något långt inlägg, utan ska försöka fatta mig kort. Idag har jag och Isabelle trängts med alla andra idiotiska människor som bestämt sig för att ge sig på mellandagsrean, helt sjukt mycket folk! Och kladdkakan på bilden råkade visst bli dagens lunch... Nu försöker jag få ned alla grejer i väskorna inför cupen som börjar imorgon. Går väl lite sådär haha. Om ni undrar över såpan så luktade min toolbag liiiiite kokos efter att en kokosparfymflaska gått sönder i den, men idag tog jag tag i saken och fick bort den värsta lukten. Hoppas bara den hinner torka, haha!

Men imorgon klockan 6.00 lämnar vi Varberg och återkommer på lördag kväll med en massa goa minnen, svarta påsar under ögonen och förhoppningsvis en bra placering! Pusshej!


Merry Christmas


dan före dan

 
Igår började jag dagen med att städa (börjar bli lördagstradition för mig...) och sedan cyklade jag till Isabelle för att hinna träffa henne lite innan hon åkte iväg till sin mormor. Så framåt eftermiddagen var jag hemma igen & kände mig lite psykiskt sjuk eller något, haha. Sjukligt irriterad på allt och alla som var i min närhet var jag & kom på att det antagligen berodde på att jag inte hade tränat sen i tisdags. Så jag snörade på löparskorna och trotsade minusgraderna med en springrunda. Riktigt skönt, fast mina lungor var helt konstiga resten av dagen haha. På kvällen kom Robin & vi hade en lugn lördagskväll med bland annat filmen "Taken", riktigt bra faktiskt!
 
Idag har jag hjälpt mamma med att göra köttbullar, stryka dukar och lite sånt. Känner mig som en husmor eller hemmafru typ. En lite för lång powernap gjorde att min eftermiddag gick ganska snabbt, haha. Jag, mamma och Janne låg på deras säng och sov i nästan två timmar hahaha. Julstressen har väl gjort sitt antar jag!
Nu har jag och Hanna haft ett litet fyspass på hennes rum & så har jag tagit en juldusch (det går väl att sätta jul- framför alla ord för tillfället?). Nu är jag fräsch och kunde vart redo för sängen om jag inte hade sovit innan.. Är jättepigg haha. Men det är en stor dag imorgon så jag får nog försöka komma i säng innan tolv i alla fall.
 
God jul allihopa! ♥

äntligen jullov!

 
I onsdags jobbade jag och igårkväll var jag på mysmiddag med tjejgänget hos Emma. God mat, julklappsbyte och en massa catch-up-talk gjorde min torsdagskväll så bra den skulle kunna vara. Idag efter avslutningen i kyrkan bjöds det på fika hos Henny. Jag och de goa tjejerna på bilderna firade Ellen som fyller år idag! Så himla gott och väldigt mysig start på lovet.
Nu ligger jag i sängen med hår som luktar (och är) nytvättat och nyrakade ben, underbar känsla haha. Tänkte snart stänga av Ed Sheeran-musiken & istället ägna mig åt några gossip girl-avsnitt denna fredagskvällen. Har varit igång konstant denna veckan så jag är helt slut... Ja, åh vad jag känner att jag förtjänar detta lovet! Dessutom jobbar jag inte igen förrän den 4:e januari, så jag kan verkligen slappna av med allt förutom innebandyn då, men det är ju bara kul!
 
Hoppas ni har en bra fredagskväll, vad ni än hittar på! Pusshej

Man kan inte få för mycket av det goda

Jag som hade trott att denna sista veckan innan jul skulle vara chill, hade såklart fel... Idag har vi börjat på vårterminens mattebok medan alla andra klasser hade sovmorgon, och sedan haft lektioner konstant till klockan fyra. Vi i 12tec har det inte lätt alltså!
Men efter skolan cyklade jag, Hanna, Ebba och Nike till Willys och handlade innan vi satte igång med julgodisbak hemma hos Nike. Rockey road, Eivors myror (cornflakes med choklad, haha) och chokladkola gjorde vi och allt blev otroligt gott!

Nu har jag kollat igenom spanskan en sista gång innan träningen och hoppas innerligt att mina tidigare kunskaper ska räcka till provet imorgon, för jag har inte orkat plugga...


jul i Göteborg

 
Idag tog jag och Malin tåget upp till Göteborg för att bränna lite pengar (och möjligtvis kolhydrater & sådant också, så som vi har gått, haha). Jag fick inhandlat nya svarta drDenim och en hel del julklappar. Himla skönt att checka av dem en efter en... När det började mörkna hämtade pappa oss & vi åkte till Liseberg för att titta runt där. Sjukt mysigt var det med massa lampor, bodar där de sålde julsaker, konståkningsshow och sånt.
 
Men oj vad jag är trött nu, helt otroligt haha! Så jag får nog släcka lampan strax.. En fullspeckad vecka med 2 julklappsbyten, julgodisbak, pepparkaksbak, jobb, spanskaprov och träningar. Kommer bli ganska skönt att få jullov på fredag.
 
Pusshej

down, up, down, up (and still you just remember up)

 
 
Titta så fint pepparkakshuset blev! Får nog ändå säga att det var värt den stora brännskadeblåsan jag fick på tummen av det smälta sockret, hehe...
 

Jobbet igår gick bra och goa medarbetare gjorde att de fyra timmarna kändes som två. När jag sedan kom hem hällde jag upp ett stort skumbad & kollade på ännu ett avsnitt gossip girl innan jag släckte lampan vid tolv. Himla skönt att sova ut helt och hållet. Idag vaknade jag vid halv tio och sedan kvart över var jag igång med städandet. Pappa och Åsa ska ha en massa gäster här ikväll så jag fick inte ligga på latsidan.. Tänker inte beklaga mig för er, har redan gjort det på telefon med Malin och Isabelle, hehe. 
 
Om en stund ska jag bege mig till Malin och ha myskväll där med favoriterna. Laga mat, basta, bada i snön och färga malins hår står på schemat, inte helt fel... 
 
Vill förresten hälsa alla nya besökare hjärtligt välkomna, hoppas ni stannar! Pusshej

slutar aldrig överraska!

 
På grund av att vi hade muntligt nationellt matteprov idag så var mattelektionen inställd. Jag hade turen att komma i den första gruppen av åtta, så jag kunde gå hem klockan halv ett & kände mig ganska nöjd med min insats. Nu återstår bara ett spanskaprov nästa vecka, innan jag kan fira in jullovet helt & hållet.
 
När jag kom hem från skolan åt jag lite pannkakor med Hanna innan jag gick till Willys och köpte lite ingredienser. Blev nämligen väldigt sugen på att baka julgodis & min bästa bakkompis Isabelle var såklart på. Chokladtryfflar och skumtomtefudge blev det. Helt sjukt gott!! Vem visste liksom att man kan koka skumtomtar och att de är en perfekt kombo med vit choklad?
Recepten hittar här och här för er som blev sugna.
 
Efter alla dessa godsakerna kändes det riktigt bra att cykla till swc & träna. Himla rolig träning faktiskt! Nu väntar några avsnitt gossip girl, precis som alla andra kvällar denna veckan. Helt underbart att det lugnat ned sig i skolan haha..
 
Pusshej

all I want for christmas

 
Saknar faktiskt stället där mormor bodde innan, särskilt på vintern. Spark-åkandet & skridskostunderna på sjön var verkligen mina vinterfavoriter när jag var yngre.
 
Oj vad denna onsdagen flög fram! Inte för att jag hade särskilt roligt i skolan (onsdagar med elteknik och produktutveckling är inte favoriten..). Men min mattelektion var inställd så jag slutade vid tre istället för fyra & mötte upp malin för julklappsshopping & traditionsenlig fika på espressohouse. Fick dock bara köpt en julklapp & ett par till mig själv... Hahaha. Har dock en plan på resten av klapparna så jag känner mig ganska lugn. I år känns det faktiskt svårare att komma på vad jag önskar mig... Men jag har lovat både mig själv och pappa att knåpa ihop en lista senare, han nöjde sig visst inte med "snö på julafton och fred på jorden", hehe.
 
Imorgon väntar ännu en kort dag (denna veckan slår alla mina personliga rekord!) då jag går 9.50-12.30. UNDERBART! Pusshej

favs

 

you know you´re better than this

 
Min kära vän Ronja hade länkat denna videon på facebook igår & jag kunde inte låta bli att bli jävligt imponerad! Så himla fint & vilka röster! 8 och 12 år gamla är de dessutom..
 
Ä-N-T-L-I-G-E-N är det nationella matteprovet avklarat! Men herregud så svårt det var, har aldrig varit med om något liknande! Fick stressa som en galning på de första två delarna och hann knappt klart ändå, inte likt mig alls... Och nu värker huvudet som bara den, kan det vara för att jag tänkt så mycket?! Hahaha.. Börjar känna mig förkyld med till råga på det, så ingen träning för mig ikväll. :(

december

 
Luciakröning i snön, 3-3 i matchen mot Polska damlandslaget (we goooo girls!), oväntat avslut av skoldagen klockan 11, kladdkaka, nagelfix och plugg med min eskimo.♥
 
Trots att nationella provet i matte väntar imorgon så ser jag ganska ljust på livet, december levererar helt klart! Nu: träning!

hard work & payoff

Fina lampor ute i snön & äntligen lite ordning i min garderob. Har dessutom installerat in ett par feta högtalare, underbart!
 
Igår var skolveckan äntligen över och nu återstår det bara två sådanna innan jul. Helt sjukt hur snabbt tiden går ändå! Precis som planerat började jag helgen med att städa rummet och badrummet [hardwork 1] och med hög musik så var det trots allt ganska kul. Sedan kom Malin och Isabelle hit och fikade med lussekatter, skumtomtar och sånt. [payoff 1].
Sedan bar det av till Swc där vi spelade en tuff match mot Falkenberg, även om det inte blev vinst så vände vi ett underläge på 2-4 till 4-4 de tre sista minuterna, så vi var stolta över oss själva i alla fall. [hardwork 2]. Efter matchen köpte jag och Isabelle en massa choklad som vi sen låg och åt i hennes säng samtidigt som vi kollade på en halv film och halvsov haha... [payoff 2].
Idag har jag pluggat matte och jobbat som en galning för att göra alla mcdonaldsgäster nöjda. Jag som jobbat mycket kvällar det senaste är inte riktigt van vid lördagsruscherna längre... [hardwork 3] Men efter det kunde jag pusta ut med ett bad & nu supergod thaimat. Om en stund kommer Robin hit så jag ska tillbringa min lördagskväll med honom. [payoff 3]
 
Hur sorgligt det än låter så uppskattar man nog att ta det lugnt & inte anstränga sig så mycket mer om man verkligen sliter ibland. Pusshej /poeten

things I love - förrutom fredagar då

weheartit
 

Äntligen är det fredag! Detta firar jag och min kära klasskamrat Hanna med att sjunga julsånger högt och otroligt vackert i ett av hus nios grupprum! Den som kommer hit kan få sig en riktig show. Men man får inte ha för mycket av det goda så nu står istället jusin bieber för musiken med sitt orangea hår och tjocka ögonbryn. Vi är så mycket snyggare än honom ändå...
 
I eftermiddag ska vi överleva en lång mattelektion med våran älskade phille innan klockan slår 13.20 och helgen är ett faktum. Det kan väl inte finnas något bättre sätt att starta den på än att städa toaletten och räkna matte? Antagligen inte. Men vid tre kommer Malin till mig och fikar, så det skulle möjligtvis kunna göra starten ännu bättre! Höstens sista seriematch spelar jag ikväll i swc. Krossa falkenbergare har jag hört är den bästa fredagsunderhållningen som finns.
 
puss haaaaj!

bra onsdag, bra!

Kände för att sprida lite julkänslor så jag plockade fram sidenlinnet från odd molly idag! Gosesockarna fick jag nyss av mamma 
 
Spanskan gick ovanligt snabbt, webdesignen var lika rolig som vanligt (blev sjukt nöjd med min hemsida som är på bild ovan!). Sedan fick vi veta att eftermiddagens tekniklektion var inställd så jag och isabelle hade helt plötsligt 3 timmar hål att fördröja. Det hade vi inga som helst problem med, som ni kanske förstår.. Vi cyklade/halkade runt haha till henne och bakade världens godaste chokladbollar, jag överdriver inte! Helt sjukt goda var de!! Med dem som sällskap fixade vi det sista på våra hemsidor och så.
Matten gick också ovanligt snabbt och när jag kom hem hade mamma fixat lussekattsdeg som jag, hon och mina systrar förvandlade till fina och goda skapelser.
 
Nu ska jag njuta av den träningsfria kvällen genom att titta på några gossip girl-avsnitt. Pusshej!

Now don't you understand? I'm never changing who I am.

tröja från cubus, paljettbandeau från gina tricot och byxor från bik bok.
 

Försöker tappert övervinna min motvilja mot att ha uppsatt hår, haha. Så idag har jag sett ut såhär & trivts bra ibland och mindre bra andra stunder. Känner mig så naken utan håret överallt haha...
Idag har det varit en lång dag full av en massa långa lektioner från åtta till fyra. Jag som hade tänkt ta lite kort i snön var inte hemma förrän det var kolsvart ute så den planen fick jag snällt lägga åt sidan. Lite matteplugg tog jag däremot (nästan) tag i...
Nu sitter jag och lyssnar på min och Nikes favorit-mattelåt, It's time av Imagine Dragon. Himla go även utanför mattesalen! Tänkte kolla på ett halvt gossipgirl avsnitt innan träningen nu. Dock går mina ögon redan i kors så jag vet faktiskt inte hur det kommer gå att hålla mig vaken på planen nu när träningen tillochmed är framflyttad till 20.45.. Wish me luck, haha.
 
Pusshej

it's christmas time

 
Mina två sötisar var lika gossiga som vanligt, ni ser ju bilderna liksom! Snart står det träning på schemat, men jag är tyvärr inte så jättetaggad... Spelade match lördag och söndag, och så väntar träning måndag, tisdag och torsdag, match på fredag och antagligen på söndag också...  Blir ju trött i benen av att bara tänka på det, haha. Men det är slutspurten, för efter det har vi inte match igen (förrutom storvreta) förrän i mitten av januari.

när vintern kom till Varberg

 
Jag hade inte ens vågat hoppas att snön skulle börja falla ungefär samtidigt som julkalendern i morse, men det gjorde den. Och gör fortfarande, den är minst tio centimeter djup & jag älskar det. Så otroligt mysigt! På håltimman vinglade jag hem på cykeln och städade och julpyntade mitt rum. Finfint blev det. Nu har vi engelska och jag, Hanna, Ebba och Nike sitter & lyssnar på julmusik och försöker arbeta med vårat grupparbete, haha det går sådär..
Efter skolan ska jag hem till Isabelle och ha en mysig julfika med henne och Malin. Ojoj julkänslorna gick från 50 till 110% på några timmar!!
 
Pusshej

ganska perfekt helg

 
När jag slutade skolan klockan ett i fredags cyklade jag hem till Ronja där vi gjorde nudlar och påbörjade vårat marathon av de gamla Greveholmavsnitten. Hihi åh så bra de är! Vid fem cyklade jag till jobbet och Ronja till gymmet. Det var sjukt mycket att göra så det var ju inte helt fel att sedan komma hem till en hemlagad pizza i ugnen... Även de sista avsnitten var såklart grymma och vi blev faktiskt klara tidigare än vi hade trott. Trötta som vi var kröp vi ned i sängen lite efter tolv.
Igår började vi dagen med pannkakor och såklart julkalendern på tv (tror den kan bli skitbra!) innan vi åkte till Vinberg med laget och kämpade som dårar. Tyvärr räckte det inte till vinst, men vi hade nog knappt kunnat förlora snyggare. Efter det åkte jag hem och mötte släkten och firade min käre Willeman som fyllt fem i veckan.
 
På kvällen kom Isabelle och Malin förbi och vi fixade oss lite här innan vi cyklade till Linnéa på födelsedagsmiddag med tjejgänget. Lika trevligt och roligt som vanligt! Sedan cyklade jag och Issa ut till Albin i apelviken där massa goa människor hade grogg. Jag hade skittrevligt! Dock trodde jag att jag skulle frysa ihjäl när vi gick hem i -10000 grader... Mina ben hade helt seriöst inte fått upp värmen på en halvtimme när jag väl var hemma..
 
Nu ska jag packa ihop mina saker här hos pappa och åka till mamma. I eftermiddag står det match på schemat. Ska för första gången spela i division två så jag är lite nervös, haha!
 
Hoppas ni har haft en skitbra helg ni med! Puss