spring 2013 - get those details

Bustier från chicy, converse, tröja från bikbok & tights från h&m.
 
Åh hur mycket fint finns det inte i affärerna just nu? Blir så himla sugen på att köpa vårkläder att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Har siktat mig in på conversen ovan, älskar den ljusgrå färgen & tror den kommer passa bra till bruna ben i sommar också. Kan bara inte bestämma mig för om jag ska ha höga eller låga! Ändrar mig varje dag typ... De är förresten inte randiga, men det blev något konstigt med bilderna, haha.

mellanmålstips: hemmagjord risifrutti!

 
Måtten är på ett ungefär, testa dig fram & se vilken konsistens och smak du vill ha.
 

1 dl kallt, kokt matris (t.ex jasminris)
2 dl vaniljyoghurt
Bär (jag använde frysta jordgubbar jag hade tinat i micron)
♥ Lite müsli, flingor, frön och/eller nötter och bär att toppa med
 

Mixa bären & yoghurten, blanda med riset, ät & njut!

Food is forever

Hihi fin rubrik jag fick till där eller vad säger ni?
 
Jag älskar verkligen att laga god & nyttig mat! Ärligt talat så finns det inget bättre än att verkligen kunna njuta helt & hållet av något man vet är nyttigt & som man dessutom gjort alldeles själv. Nu för tiden är det faktiskt sällan jag följer recept. Hittar inspiration på bloggar, weheartit & instagram och testar sen själv med det vi har hemma och sånt jag tror passar. All mat går faktiskt lätt att göra nyttigare än den är i ursprungsreceptet genom att byta ut några få ingredienser & då finns det ju ingen anledning att inte göra det så länge det smakar lika bra! Och nu menar jag verkligen inte att jag undviker kalorier eller något utan vill bara göra maten så mättande & näringsrik som möjligt, kroppen behöver ju inte många av de saker vi får i oss varje dag.
 
Haha oj det blev en längre text än planerat, men i alla fall. Idag slutade jag 11.20 så jag utnyttjade tiden med att först göra amerikanska pannkakor på fil, ägg, havregryn, bakpulver & rågmjöl som jag överraskade Janne med när han kom hem för att äta lunch. Väldigt uppskattat kan jag berätta! Sedan åt jag lite frukt & pluggade kemi tills mamma och syskonen kom hem & jag bjöd dem på mellanmål. Lägger upp recept på det jag bjöd dem på strax, skitgott blev det! 

Tuesday

Lång skoldag med både tråkiga och roliga delar, men vad gör väl det när jag slutar 11.20 imorgon? Åh vad go denna veckan äääär! Behöver dessutom tiden till att plugga så det är perfekt.
För tillfället ligger jag i sängen och tittar på gårdagens top model Sverige. Om en liten stund sticker jag och tränar. Ska försöka träna som vanligt idag eftersom att jag inte känt av skoskavet alls idag. Så skönt om jag får slippa det!
Puss


när man har en hel drös energi

 
 
Wonderful monday säger jag bara! Hoho den var ni inte beredda på...

Slutade som sagt 9.30 & cyklade hem och drack ett par koppar kaffe och pratade i telefon med isabelle en stund innan jag städade rummet grundligt, packade grejerna och åkte till mamma. Även där lade jag en timme på att städa varje liten centimeter av mitt rum. Oj vad här är rent & fint nu! Dessutom hann jag plugga en stund & gå en promenad med Hanna innan det blev kväll. Har nog aldrig känt mig så effektiv en ledig dag haha!
 
Nu om en stund ska jag sticka och träna. Blir dock ingen vanlig träning för mig idag då jag har ett riktigt köttsår till skoskav under hälen som gjorde j*vligt ont på matchen igår. Varje gång det blir härligt väder & jag har massa tid till att powerwalka & springa lyckas mina fötter stoppa mig. Usch för det. Men lite cykling på cykeln i hallen & gym får duga som träning idag!
 
Pusshej

så var det slut på det roliga

 
De sista gobitarna från resan 
 
Resan kom till sitt slut & det gjorde också det underbara lovet. Dock blir det en mjukstart för mig imorgon för det blir en sån där skön måndag med skola 8.10-9.30. Så j-ä-v-l-a underbart asså! Att en massa plugg, städning av två rum och flytta från pappa till mamma står på schemat känns dock inte jättelockande, haha.
Med kemi-, matte- och fysikprov på tre veckor nu mellan loven blir nog ganska tufft men det är bara att bita ihop.  Efter påsk brukar det ju gå supersnabbt fram till sommarlovet! 

could be paradise

 
Jääävlar vilken underbar dag vi har haft idag!! Vill inte göra er alltför avundsjuka men bilderna förklarar väl en del.. Grillad korv med bröd i backen och så drygt en timme i solstol i solen, fattar ni hur härligt? Lite alpvarning faktiskt! Jag hade med mig kameran ut i backen idag så jag, Isabelle och Amanda passade på att utnyttja det underbara ljuset vid fyra ungefär. Älskar bilderna, så himla härliga! 
Nu har jag & bellan precis bjudit huset på vår delikata carbonara & om en stund ska vi bada jacuzzi. Känns himla tråkigt att vi ska åka hemåt imorgon men vi hinner i alla fall få en till fin dag i backen så vi ska njuta helt & fullt av den med.
 
Puss!

sunshine och vita granar

 
Denna dagen har varit så himla härlig! Riktigt längesedan jag upplevde såhär fint väder, och så lägg till fin skidåkning på det. 
Vi satte klockan på kvart över sju & efter en tuff morgon (haha) så lyckades vi faktiskt vara ute i backen klockan nio & fick ett par goa manchesteråk innan de flesta andra hade orkat sig upp. Det blev också en fika i toppstugan (väääärldens godaste varma choklad, lovar!!), lunch hemma i stugan och så tid i backarna på eftermiddagen också. 
Nu är vi lite lagom sega i hela kroppen. Isabelle sitter och spelar tetris och jag har jobbat med att få över dessa bilderna till datorn via mail i en timme... Så går det om man har dålig täckning och är för lat för att hämta mobilsladden, hahah. Om ett tag får det nog bli sängdags för att vi ska orka med ännu en dag på skidorna, det ska bli ännu bättre väder imorgon!
 
Pusshej

Day one

0-gradigt, go snö, två långa powernaps och en massa godis och mat. Timmarna i backen tar verkligen slut på krafterna men åh så underbart det är!
Nu ska vi snart gå iväg och basta och bada jacuzzi, så himlaaa nice! Bjuder på två i en, bilder från backen. Puss


On our way

Tro det eller ej men vi lyckades komma med bussen & nu har vi inte såå långt kvar! Lite besvikna över att alla snygga killar är i den andra bussen men mätta och glada så det funkar haha! Snön blir bara djupare och djupare utanför så snacka om att vi längtar ut till backen... Men det går ingen nöd på oss eftersom att det finns både eluttag och wifi i bussen = film & tetris, heheheh.


är det lov eller?

 
Mitt lov startade på bästa tänkbara vis. Min kära vännina Malin kom hem till mig och vi fixade amerikanska pannkakor och chokladbollar. Lite kaffe till det så är väl ändå livet fullbordat!? Dock sved det väl lite att tillbringa den första lediga kvällen på jobbet, men det blev trevligt det med.
Idag gick jag upp tidigt och började packa. Lite olikt mig att vänta till sista dagen men det blev så denna gången. Sedan åkte jag & Issa och fixade lite ärenden. Godis till resan var ju ett måste liksom, haha!
Efter det åt vi lunch (mina numera kända havregrynspannkakor nådde nya nivåer med kokos i!) och mötte upp Malin för fika på stan. Ja, äter är allt vi gör. Dock hann vi med en tur på gina där jag köpte mitt efterlängtade dödskallearmband och en tröja som jag nog ska lämna tillbaka.
 
Nu är packningen nästan helt klar & klockan står på 06.30. Imorgon beger vi oss av till Kläppen, jag & Bellan. Ojojoj vad jag är taggad! Både datorn, kameran och mobilen följer med så jag ska försöka uppdatera er någon gång. Ha nu ett superbra lov allihopa! Puss

happy valentine's


 
Började dagen med en c-vitaminrik frukost för att bygga upp immunförsvaret mot alla övergulliga kärleksförklaringar på instagram & bloggar som denna dagen innebär! Haha, skämt åtsido. Men eftersom att mat är min stora kärlek i livet så tyckte jag det var ganska fint att spendera min morgon med den ♥
Sedan har dagen bestått av skola då jag fick det fina hjärtat av my dear brother, charmören Bledar. Haha! Fint av honom tycker jag. När jag hade cyklat hem efter en liten pratstund med Linnéa väntade havregrynspannkakor som Hanna hade gjort till mig. Hihi jag kanske är lite älskad ändå...
 
Nu ska jag strax byta om & sticka till swc och träna. Hoppas på en riktigt rolig träning idag då det blir den sista på mer än en vecka..!

You got to try something new

Börjar bli rejält taggad för kläppen, jag & Issa drar på söndag! // Fick ett fint lila armband (och en underbar aloevera creme) av Nike som kommit hem från Spanien. Självklart hade hon vit tröja på sig... // Testade mig på något nytt i förmiddags när jag åkte hem på rasten. Ett ägg, drygt 2 dl fiberhavregryn & lite honung rörde jag ihop & stekte. Döm inte efter utseendet för det var faktiskt supergott & väldigt mättande! Tryyy it.
 

Det känns som att jag har spenderat denna onsdagen sittande på min cykel... Haha. Av lite olika anledningar cyklade jag fram och tillbaka mellan skolan & hemmet tre gånger. Dock är väl det värsta att det varit min motion idag... Woups. Får ta igen det i skidbacken om en vecka hihi.
 
 

om du aldrig provat, hur kan du då vara säker?

Top model Sverige, apelsin och ett par blåslagna ben i min underbara säng. Och så nya fina sängkappan jag fick i födelsedagspresent.
 

Det har hunnit bli tisdag men istället för att spendera dagen i skolan 8-16 så var jag med skollaget i innebandy och spelade match så jag hade bara lektioner fram till 10.20. Matchen gick dock inte jättebra, men ändå bättre än vad vi kanske hade trott då jag knappt visste vad hälften av de jag spelade med hette & motståndarna var samspelade som tusan haha. Kul var det i alla fall!
 
För tillfället ligger jag i min säng & tycker synd om mig själv för att jag inte är och tränar istället. Min fot svullnade upp och började göra ont förra söndagen utan att jag vet varför, men dum som jag är så har jag ignorerat det & tränat 5 gånger & spelat 3 matcher.. Efter matchen idag gjorde den mer ont än innan så jag får vila den och gå till skolsyster imorgon. Hoppas fan inte att det är något allvarligt!

Tylösand spa

Efter en go vinst i division två och myskväll med favvobellan på lördagen så hade jag inga problem med att komma upp i tid igår. Jag, Hanna och pappa packade ned badkläder och rullade ned till Halmstad och Tylösand Spa.
När vi kom fram fick vi äta av en supergod buffé och sedan tog vi det bara lugnt hela eftermiddagen i poolerna, bastuerna och på vilstolarna. Det fanns en massa god frukt man fick ta av så jag och Hanna var i himmelriket haha! Där var iaf väldigt fint och jag kände mig som en ny människa när jag kom hem.

Väldigt bra julklapp, skulle helt klart kunna åka tillbaka dit nuuu!


första dagen som 17

 
Ytterligare några tack för alla fina grattis på min födelsedag igår! Jag hade en superbra dag, fast vi åkte tyvärr på en sur förlust med 4-3 mot sandö. Dock blev jag inringd att spela i division två idag så då får det bli nya tag!
 
Min dag avslutades med tårta med familjen hos mamma, malin och isabelle innan vi tre cyklade hit till pappa. Vi bäddade iordning min stora bäddsoffa & myste med candy crush (haha såå beroendeframkallande!) innan vi sov som hästar... Hehe matchen gjorde väl sitt så jag var verkligen skittrött! 
Idag började vi dagen på bästa sätt; frukost med amerikanska pannkakor, smoothie & sånt gott. Nu ska jag äta lite till innan det som sagt är samling för match! Min fot är helt svullen av okänd anledning men det orkar inte bry mig om.
 
På de understa bilderna ser ni lite av det jag fick igår. Är heeeelt kär i klockan, precis en sån som jag velat ha! ♥

Put on some color you grey bastard

 
Hej & snart hejdå torsdag! Tiden springer verkligen fram, veckorna går verkligen rekordsnabbt för tillfället. Men jag klagar inte eftersom att detta är en ganska trist del av året (förutom min födelsedag som är imorgon och så innebandysäsongen!)
 
Men tiden går som sagt snabbt så nu har det blivit dags för mig att tvätta bort läppstiftet och sticka & träna. Pusshej

varför inte bara bestämma sig?

 
Jahopp då såg det ut såhär när jag cyklade till skolan idag igen. Tycker att det får räcka med vinter nu...
 

Hur är det med er idag? Jag ligger i sängen & återhämtar mig från en lång skoldag. Ingen träning idag vilket antagligen är ganska bra då jag har träningsvärk i hela kroppen och verkar ha skadat min fot på något sätt, den gör ont och är helt svullen... Har påbörjat en liten kur med tigerbalsam & hoppas det ska bli bättre.
 
Annars vet jag inte riktigt vad jag kan berätta för er... Skulle ju kunna ta och berätta att jag fyller 17 om två dagar! Dock känns det inte alls lockande att fylla år, det måste vara något fel på mig men jag tycker nästan det känns lite jobbigt haha. Inte för att jag har åldersnoja utan tycker bara inte att min födelsedag kommer alls lämpligt i år. Men det finns ju inte mycket åt det haha! Så länge vi vinner mot sandö (spelar match på kvällen) så kommer det säkert bli en superbra dag (& säkert annars också men det finns inte på kartan, VINST SOM GÄLLER TJEJER).
 
Pusshej

"Varför åker alla andra så himla mycket sämre än oss?"

 
Vi i 12tec fortsatte idag att leka oss igenom vecka 6. Denna dagen på skridskor, woopwoop! Racing på isen (jaja jag, Hanna och Ebba åkte sååå mycket snabbare & bättre än alla andra) och tre fikapauser hann vi med på de 2,5 timmar som vi höll till ute på sjöaredsmossen. Ganska mycket bättre än att sitta i skolan!
Att vi sedan fick sluta vid tolv var ju heeelt okej! Mina planer för eftermiddagen består av att göra klart spanskaläxan, försöka komma ut lite mer i solen (får ju passa på..), göra smoothie och titta på gårdagens Top Model Sverige. Hoppas ni har det kul i skolan! ;)

aouch didn't know it'd hurt so much

 
Sedan när var måndagar en underbar dag med massa ledig tid? Jo, sedan vi fick vårat nya schema! Slutar egentligen 12.50 men idag tog inte kemilabben så lång tid så jag var på väg hem (i snöstormen!?) tjugo över tolv. Då mixade jag ihop världens godaste smoothie med en banan, hallon och mango (♥♥).
En stund senare fortsatte jag att röja runt i köket & fixade chokladbollar till skridskoåkningen imorgon. Då vi inte är några skridskofantaster har jag, Hanna och Ebba bestämt oss för att ta med filtar & en massa fika, hehe.
Det slutade att snöa, solen började skina och termometern visade +5 grader så jag drog på träningskläder & mina nu väldigt genomblöta joggingskor för en powerwalk i det plötsliga vårvädret. 5,6 km på 55 minuter gjorde att benen surrar lite nu men värre ska det bli efter träningen ikväll! Är konstant träningssugen för tillfället haha! Och att äta är ju inte fel heller.. På den nedersta bilden till vänster ser ni mellanmål nr 2 för eftermiddagen..
 
Pusshaj

new habits, new motivation, new me

 
Ibland händer det saker i livet som får en att vilja spy på allt gammalt. Allt blir inte alltid som man tänkt sig och ännu mer sällan som man vill, men den enda som faktiskt kan ändra på någonting är du själv. Antingen kan du lägga dig i kudden och gråta, äta en massa ben&jerrys med din bästa vän samtidigt som du skrattar åt hur patetiskt livet kan vara eller så tar du helt enkelt tag i någonting (t.ex träna...) och sätter tankarna i andra banor. Eller gör du alltihop. På en helg... hehe.
 
Idag vaknade jag av att solen letade sig in bredvid mina rullgardiner redan vid åtta, men det gjorde mig ingenting. Jag åt god frukost och vid halv elva knöt jag på springskorna och med hög musik & runkeeper var det riktigt roligt att springa. Älskar att utmana mig själv så den inspelade rösten på runkeeper gjorde att jag sprang på i 7,5 kilometer på 45 minuter. Riktigt stolt över mig själv då jag aldrig varit någon "springmänniska".
Efter det testade jag på dailyworkout-apparna, körde rumpa & mage i 20 minuter & jäklar vad det kändes. Rekomenderar dessa appar starkt! 
Lite proteinshake av vaniljproteinpulver, vatten och frusna hallon, en lång dusch och sedan riktigt god lunch gjord av mig och Hanna satt väldigt fint. Vi gjorde amerikanska pannkakor med massa fullkorn, fruktsallad, bacon och lite sånt. Enkelt & himla gott.
 
Nu ska jag om en stund äta kvällsmat & sedan bege mig till PS-musikalen med Isabelle, mamma och Maria. har hört mycket gott om den så det ska bli kul att få se den!
 
Pusshej